Vad jag gör 03:00

Har ni läst Wendela någon gång? Jag vet, det låter som en fruktansvärt dålig roman, men det är Aftonbladets relationssida (ingen större skillnad alltså). Wendela är (tydligen) en sådan sida man hamnar på efter fem (okej sju) timmars konstant slentriansurfande, när man desperat försöker hitta något roligt att läsa eftersom man är så uttråkad att man är sekunder från att spela Ms Röj.

Jag hittar den här artikeln där relationsexperten Marie Hagberg listar vad man inte ska göra när man går på en dejt. En artikel som tydligen riktar sig till kvinnor.



Marie Hagberg

Här kommer listan med mina kommentarer kursivt:

1. Gå inte på middag

Det sätter onödigt mycket press på er båda två och det blir lätt pinsamt tyst. Dessutom blir det småjobbigt att bjuda på sitt vackraste leende när du samtidigt funderar på om du har pesto mellan tänderna. En tidsbegränsad frukost eller middag är bättre – en middag kan pågå i timmar.
Frukost, att ingen har tänkt på det tidigare! Ingen press alls, kom som du är: rufsigt hår, osminkad och med andedräkten från helvetet.

2. Tänk inte framåt
Ta dejten för vad den är. Släpp tankarna på om personen framför dig kan bli en bra förälder till dina framtida barn. Var här och nu – inte tre år framåt i tiden.
Den som sitter och funderar över sådant på första dejten behöver nog hjälp från en helt annan instans.

3. Sluta tolka
Sluta att överanalysera och tolka vad som sker. "Gör han si är han inte intresserad, och gör han så kommer han aldrig bli det". Med största sannolikhet tolkar du dejten fel och det leder aldrig till något bra.
Okej, så om han går på toa men aldrig kommer tillbaka så ska jag alltså inte tolka det som att han inte är intresserad? Då tolkar jag det som att han är intresserad och ringer honom tills han svarar.

4. Korsförhör inte
Tänk på att dejten inte är någon jobbintervju. För kvinnor är det naturligt att ställa många frågor, men för många frågor kan få den du träffar att känna sig obekväm.
Det är också naturligt för kvinnor att sy, pyssla, laga mat och städa.

5. Prata inte om före-dettingar
Det är inte så självklart som det låter. Många har alldeles för lätt för att dra upp exen ur bakfickan. Låt dem stanna kvar bland luddet.
VA?! Ska man INTE prata om sina ex?! Att det inte blev en löpsedel av den här artikeln är ett smärre under.



Gör så här i stället, tycker Marie:

1. Gör något aktivt
Allt för många satsar fortfarande på middag på första dejten så det tål att upprepas: gör något aktivt. Gå på tivoli eller liknande.
Eller knulla? Så slipper ni prata alls. Om inte din dejt är en sån som bara vill ha massa dirtytalk förstås. Det kan ju bli awkward om nåt!
2. Dejta i 45 minuter
Håll den första dejten kort, 45 minuter är perfekt. Då håller ni kvar spänningen och ser fram emot att träffas igen.
Ta med en äggklocka och gå direkt när den ringer.
3. Var en bättre version av dig själv
"Var dig själv", är ett typiskt råd från tjejkompisar innan dejten. Fel. Var en bättre version av dig själv. Förstärk dina bästa sidor.
Ljug mycket.

4. Ge ärliga komplimanger
Svenska killar är inte bortskämda med komplimanger. Ändra på det. Ge ovanliga komplimanger som är uppriktigt menade. Men dejtar du en skitsnygg kille är chansen stor att han ofta får höra det – ge honom en komplimang för något annat.
Om han är snygg, säg det inte. Om han är ful - säg att han "ser speciell ut".
5. Förbered dig
Korsförhör ska som sagt undvikas, men det är bra att ha förberett sig någorlunda.
Stalka honom på Facebook.


Kommentarer
Postat av: Wendela

BRA!

2011-01-10 @ 11:32:14
URL: http://jagardumihuvudet.se
Postat av: Anja

Tack Wendela, tyvärr kan jag inte säga detsamma.

2011-01-10 @ 14:14:44
Postat av: em

Grattis till en kommande framtid för alla dejter på fyrtiofem minuter... Vem är kvinnan?!

2011-01-11 @ 18:19:21
URL: http://kidofthee.blogspot.com
Postat av: Anja

em: Någon som man ALDRIG ska ta ett enda råd från när det gäller dejtande.

2011-02-10 @ 21:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0