Din plats i kön är två...hundra...femtio...

Jag ringer till MultiTech data i Örebro. Hamnar direkt i telefonkö, utan att få veta på vilken plats i kön jag befinner mig. Tvingas sedan var tionde sekund lyssna på samma ljudslinga med klassisk musik. Jag borstar tänderna och går på toa. Fortfarande kö. Funderar på att ta en dusch när en automatisk röst plötsligt meddelar att ”Alla våra säljare är för närvarande upptagna”. Sedan bryts samtalet. Jag tittar på mobilen och ser att samtalet är 18, 5 minut långt.

Fy fan. Stackarna på MultiTech Data i Örebro är fullständigt nerringda.

Det är de och SJ.


Om det börjar bli tjatigt? Ja, lite.

Kollar jag min historik på Spotify över de senaste låtarna jag har lyssnat på kan jag snabbt konstatera att:
1. Variationen är imponerande
2. Jag hann vid ett tillfälle tydligen inte byta låt tillräckligt snabbt...


Kåt på tunnelbanan

Nu har jag ju klagat en del på SL, så det kanske är på sin plats att ge dem cred för nånting också.

Sent i lördags kväll hoppade jag på ett överfullt tunnelbanetåg, efter att självklart först ha fått vänta länge pga av kraftiga förseningar. De måste ju svettas ordentligt på SL nu, stackarna. De har ju säkert bastuvarmt varmt inne på kontoret nu när det är så svinkallt ute menar jag.

Hur som helst. Jag står inklämd mellan fyra män i vagnen. Plötsligt känner jag en hand som vandrar uppåt på ena låret. Jag slår undan handen samtidigt som jag skriker upprört. Ägaren till handen, som står framför mig med ryggen åt mitt håll, viftar nonchalant med den gamla ådriga näven och muttrar högt. Samtidigt stannar tåget och gubben hoppar av.

Vad var det jag skulle credda SL för nu igen? Jo, just det. Om man som tjej är lite allmänt småsugen så är det ett ypperligt tillfälle att ta i akt när man står inklämd mellan kåta gubbar på tunnelbanan. Nu råkade jag ju (konstigt nog) inte vara så sugen just i lördags, men jag vet definitivt var jag ska gå nästa gång!

Note to self: Bär kjol!

Bra jobbat SL

Igår var det krismöte hos SL. Kollektivtrafiken har havererat fullständigt.

Ordföranden: Nu är det kris!
Övriga nickar allvarligt.
- Det är för jävligt.
Ordföranden: Nähe hörrni, ska vi ta en fika på det?
Två timmar senare:
Ordföranden: Då återupptar vi mötet... Vad har vi har kommit fram till? Just det, det är kris.
Ledamot: Vi borde kanske göra något åt det?
Ordföranden: BRA DÄR! Det klubbar vi på! Nu tar vi lunch hörrni!


Idag var jag bara 40 minuter sen till jobbet.

Tack syrran

Föreställ dig att du sitter på jobbet. Chefen sitter vid skrivbordet bakom, med full uppsikt över din skärm. Plötsligt får du ett mail från syrran. När du öppnar mailet fylls din skärm av denna bild (klicka för förstoring):




Då blir man inte glad utan jätteglad!

I godishyllan



Vad i namnet "Camel balls" tillsammans med bilden känns inte som något man genast vill stoppa i munnen och knäcka med tänderna?!

Jag gillar ungt kött

För er som inte vet det har jag en vansinnigt ung och fräsch pojkvän. Närmare bestämt två år och tio månader yngre. Snacka om fjäder i hatten.

 

Det var bara det jag ville ha sagt.

 

Skämt åsido.

Åldersskillnaden kan emellanåt ställa till med vissa kommunikationsproblem. Som igår när jag pratade med det lilla livet på msn skrev han plötsligt: ”Gtg”.

 

?

 

Jag chansar vilt på att det betyder "got to go", men jag hänger inte alltid riktigt med i dagens ungdomars sms-språk. Jag kontrade snabbt med ett ungdomligt ”Fett nice”, men han hade redan loggat ut. Tur det. Kunde ha blivit pinsamt annars. Idag säger man ju ”tjockt nice”!

”Fett” är 2009.


Thank you, you are saving lives!

Jag har många gånger hört personer i mina föräldrars ålder säga att när de var unga gick de minsann ut och demonstrerade när de ville skapa förändring. De samlade ihop pengar till hjälporganisationer och såg till att det verkligen hände saker! (Det är i alla fall vad de påstår). Min generation vill ju inte vara sämre, så när det uppstår en situation där vi unga, starka människor har en chans att hjälpa till och förändra världen, vad gör vi? Vi startar en Facebookgrupp.

 

 

Här blev det visst inte så lyckat. Fyfan, vi måste ju starta en Facebookgrupp och protestera mot sån här skit! Vem är med mig?!

 


Topp 3-lista över saker du bara måste göra i vår:

1. Följ varenda minut av det här programmet:

…och sök sluten vård.

 

 

2. Gå på R Kellys konsert!

…utklädd till tioåring så kanske det blir lite åka av efteråt också.

 

 

3. Gå på melodifestivalen!
...och upptäck att en hel hord av bortglömda artister och Idol-deltagare fortfarande lever...

 

 

Har du fler heta tips på hur man på bästa sätt slösar bort sin tid? Hör av dig!


It's a miracale!

Jag bodde hos två kompisar förut, Ulla och Eivor.** En dag fungerade inte deras trådlösa mus till datorn och de gjorde allt för att lösa problemet. De dunkade musen i bordet, satte batteriet åt fel håll och skrek på den stackars apparaten. Till slut suckade jag, gick fram och tryckte på en knapp och så funkade den. "ON" tror jag knappen hette... Några dagar senare var det samma sak med TV:n. Jag hade stängt av den när jag åkte hem över helgen och när jag kom tillbaka sa Ulla att den inte funkade. Jag gick fram och tryckte på "ON" och som genom ett mirakel fungerade den!

MacGyver, släng dig i väggen!

Nu undrar jag bara hur det kan komma sig att jag - som uppenbarligen är ett tekniskt under - har en dator som inte funkar och en mobil som ständigt krånglar?!




**Ulla och Eivor är fingerade namn, egentligen heter de Josefina och Emilia.

Konsten att jävlas

Msn-konversation med min kompis Johan:


10:54

Anja

Jag sov igår när du ringde. Festade till sex på morgonen...

 

10:54

Johan

Vafan....

Hur bär du dig åt?!

 

10:55

Anja

Jag sov hos en person som jag träffade för första gången samma kväll...

 

10:55

Johan

Näää det gjorde du inte!!

?

 

10:55

Anja

Jo

 

10:55

Johan

Nu berättar du allt!

 

10:57

Anja

Jag har inte sagt nåt till G...

Vet inte om jag ska göra det heller

 

10:57

Johan

Vill du att det ska bli sämre så ska du definitivt göra det

 

10:58

Anja

Alltså det finns ju inte så mycket att berätta.

 

10:58

Johan

Om du inte vill det och på ngt sätt ångrar dig så säger du inget och gör inte om det!

 

10:58

Anja

Jag ångrar det inte. Kan inte lova att jag inte gör om det heller.

 

10:58

Johan

Men nu får du berätta vad som hände och inte hände!

 

10:59

Anja

Jag festade med några jag inte hade träffat innan och sen sov jag hos en av dem för att åka hem själv vid sex på morgonen verkade inte så smart...

 

Vet inte vad jag ska säga riktigt... Michaela hette hon. Född ‘90. Det hände väl inte så mycket. Jag sov på soffan och hon i sin säng. Vi åt dock en jävla massa limpmackor innan vi somnade!

 

11:00

Johan

Men vafan...trodde du hade sovit hos en helt främmande karl!

 

11:00

Anja

Nej men fy fan, vad tror du om mig egentligen?!


- 112? Det är KRIS!

Nu är det KRIS! Jag måste tvätta! Får jag inte tvätta i dag måste jag köpa nya strumpor och trosor imorgon. Alternativt vända ut och in på de gamla. Jag är inneboende hos en tjej nu för tiden och hon har bokningsbrickan till tvättstugan på sin nyckelknippa. Jag sa till henne igår att jag måste tvätta och att jag skulle boka när hon kom hem. Vad tror ni händer? Människan kommer inte hem! Överhuvudtaget! Vid frukosten funderade jag allvarligt på att ringa polisen och be dem leta rätt på henne.

Pratade med en vän som tyckte att jag var som en orolig morsa.
Orolig och orolig...

Jag måste verkligen tvätta!


Nån som vill ligga?

Det är rätt generöst ändå av SJ att reservera en hel vagn enbart för det ändamålet:

 


Men det vill till att man själv har med sig lämpat sällskap, alternativt har stämt träff med någon där. Annars är nog risken ganska stor att man står där själv med sugen_man_med_ö[email protected]...


Erbjudande från SL:

Du är varmt välkommen att resa med våra pendeltåg! Ett snabbt och bekvämt sätt att ta dig fram. Vi hämtar upp dig ungefär en kvart efter utsatt tid efter att du först har blivit ordentligt nedkyld av 18 minusgrader med snön piskandes i ansiktet. Därefter får du en ståplats på knappt 30x30 cm, inklämd bland hundratals andra resenärer. Fönsterplats finns om du kan tänka dig att stå pressad med ansiktet mot rutan. Njut av dåligt syre och en blandning av suspekta andedräkter, fis och hårbotten. Vi lovar att du kommer fram svettig, arg och minst tio minuter försenad till jobbet.

VÄLKOMMEN!


RSS 2.0