Eat me.



Igår var jag på chokladprovning. Eller chokladskola hette det. Fick provsmaka så mycket choklad under turen att jag mådde illa. Sedan fick alla varsin stooor goodiebag med sig hem.


Oj, vad ska du göra med all choklad?, tänker ni. Vilken choklad?, undrar jag.



Schlutt!


Dagens önskeoutfit

                                               
 
Vita byxor, Champion-tröja och Buffaloskor.
Möjligen ett par svarta string under de vita byxorna.


Jag och Stig-Helmer


BröllopsGuiden är platsen där jag spenderar mina dagar nu för tiden. Tja, vad ska man säga om det? Idag har jag till exempel skrivit på min blogg som ligger på deras sida (http://www.brollopsguiden.se/), mailat med Lasse Berghagen och pratat med Lasse Åberg i telefon.

Inga konstigheter. Inga konstigheter alls.


MOHAHA

För en tid sedan försov jag mig när jag skulle jobba. Skulle öppna butiken kl sju men vaknade tio över när telefonen ringde. Det var jobbarkompisen Niclas som undrade om jag hade dött eller tänkte gå till jobbet snart. Denna händelse har han haft väldigt roligt åt efter det. Det var bakgrundsfaktan ni behöver när ni läser följande:

Min kompis Mimmi har tagit över min plats på jobbet nu när jag lämnat stan. Igår var hennes första dag och på kvällen får jag ett sms.
Niclas: Tack snälla, Mimmi är ju din raka motsats. Hon är ju snäll, söt och trevlig *blinkande smiley*. Hoppas allt är bra i stora staden. Kram Niclas.
Jag: Du får säga att du saknar mig. Men tjata inte.
Niclas: Å vet du vad, man behöver inte ringa och väcka Mimmi när hon ska jobba. Plus i kanten.
Jag: Fan vad skönt för henne då, så slipper hon höra din stämma det första hon gör när hon vaknar.

Sedan blev det tyst i mobilen. Jag har bara en sak att säga om det: 


Ägd.

Början på slutet.

Så har man flyttat till Stockholm. Jag och Fanny sitter i TV-soffan, klockan är halv elva.

Fanny: Ska vi gå och lägga oss?


Det har bara gått en dag och Fanny beter sig redan som om vi vore ett gift gammalt par.

Det här bådar inte gott...


THE snorunge


Var hos Agge igår och upptäcker att människan har dragit hem ett Nintendo. Ni vet den där riktigt gamla sorten (se bilden). Det fick mig att tänka på mitt första minne förknippat med TV-spel. Jag gick på lågstadiet och ville mer än något annat i världen ha ett husdjur. Mina föräldrar vägrade, men när jag inte slutade tjata råkade pappa kläcka ur sig att om jag skulle bo i förrådet på gården så kunde jag ju ha en kanin där. Vad han kanske inte räknade med var att jag utan att blinka gick med på det förslaget och samma natt sov jag i förrådet. Jag tror att pappa tyckte att detta var ganska kul, men mamma var inte lika nöjd. Hon krävde att pappa skulle lösa situationen. Tillslut såg pappa som enda utväg att muta mig för att jag skulle flytta in i huset igen. Han sa att om jag flyttade in igen skulle jag få ett TV-spel.
Jag gick med på det.


Jag kan med handen på hjärtat säga att detta är enda gången i livet jag fått uppleva hur det är att vara riktigt jävla bortskämd. And I liked it.


Fenomenet stjärthandduk


Min vän Ellen berättade en gång en historia som jag inte kan sluta skratta åt och tänker därför nu dela med mig av den. Detta hände när vi gick på mellanstadiet. Ellen och två av hennes vänner som vi kan kalla A och B hade gjort något (Ellen hjälp mig här) som i alla fall resulterade i att de var tvungna att tvätta sig i ansiktet. De var hemma hos A och när B tar en liten handduk och torkar sig i ansiktet utbrister A:

- Nej! Det där är ju min pappas STJÄRTHANDDUK!
Detta leder till att B börjar gråta. Det hade jag nog också gjort om jag varit där. Gråtit av skratt.

Jag berättade en gång den obetalbart roliga historien för Fia och kunde knappt hålla mig för skratt under tiden. Efteråt satt hon helt tyst och jag började undra varför hon inte skrattade när hon utbrast irriterat:

- Det var det VÄRSTA jag har hört! Vad faan är en STJÄRTHANDDUK?!




(Svaret på den frågan är fortfarande något oklart)


”…inga mördare, psykopater eller KINESER…!”


Ska hyra ut min lägenhet nu när jag flyttar till Stockholm och har därför lagt ut en annons om det. Idag ringde en kille och frågade på bruten svenska:

(killen): Hor känna do för att hyra ut till kines?

(jag): Som jag skrev i annonsen: INGA KINESER, TACK!

Nej så sa jag självklart inte, men det hade varit kul!


Kul kväll.

Har jobbat hela kvällen. Kul lördagskväll. Gick mest runt och funderade på var på lagret jag kunde hänga mig. Något som gjorde mig gladare för en stund var ett gammalt minne från när jag jobbade i Örebro. Jag och Zandra är på jobbet och Zandra får en kund som vill köpa korv. Hon tar "korvkniparen" (ja inte fan vet jag vad det heter) och lägger upp en korv i ett bröd. Sedan går hon till kassan (fortfarande med kniparen i handen) och tar upp tjugolappen som kunden lagt på bänken - med kniparen! Ja det är ju bland det roligaste jag sett. På jobbet alltså. Då kanske ni förstår hur roligt jobb jag har...

Det värsta är att när jag kommer att tänka på roliga saker när jag är själv kan jag aldrig hålla mig för skratt. Denna gång var inget undantag. Folk måste ju undra vad det är för trasig människa som står där i kassan och skrattar för sig själv...


Vissa gör vad som helst för att få ligga.

Ur en msn-konversation mellan Fredrik och mig:

Fredrik säger:

Jag åt frukost nyss.

Fredrik säger:

Vill du höra vad den innehöll?

Fredrik säger:

Ja, det vill du.

Fredrik säger:

En minimorot, tallrik mellanfil med solroskärnor och linfrö, en sub-macka med ost och skinka, en vanlig macka med samma, en banan, ett glas multivitamindryck och en clementin.

Anja säger:

Oj, är du tillsammans med Anna Skipper nu?

Fredrik säger:

Nä, vi är ba' KK.


I KNEW IT!!


Våga inte lägga på luren!!

Igår kväll pratade jag med min kille i telefon och efter en stund ville han lägga på. Det ville inte jag och blev därför en smula upprörd. Ja, vi kan väl säga att han fick veta att han levde.

Vad han kanske inte visste var att jag lider av en svår bokstavskombination.

PMS.


Nyårslöftet

Mitt nyårslöfte i år är att jag ska ta tag i saker direkt istället för att lägga dem på hyllan, vilket jag är något av en expert på. Just nu behöver jag bland annat sätta upp en kökslampa så att jag ser vad jag lagar för mat.

Diskuterade problemet med pappa på msn:

Anja säger:

Jag ska sätta upp en lampa i taket i köket. Har en kontakt i taket och en lampskärm. Hur gör jag?

K Anders säger:

Då behöver du ett fäste som sätts fast i skärmen med en "skruvfläns" som du kan skruva fast lampan i och dessutom i andra ändan av fästet en jordad sladd. Dessutom ska det vara en avlastare som gör att det inte går att dra ut trådarna för hand. Sist behöver du en takkrok (om det inte finns redan) och en hängare (vit).

Anja säger:
You lost me at "skruvfläns"...


Vem behöver se vad man lagar för mat egentligen? Det är väl mycket roligare med överraskningar...?


Hundar ska gå i snor.


En vanlig skylt i Danmark.



Har precis kommit tillbaka från Danmark. Det var en fornøjelse (som ni kanske märker har jag börjat bryta lite på danska. Det är lätt hänt efter fyra dagar i Köpenhamn).


Ha' det godt!


RSS 2.0